Geavanceerde Haartransplantatie

FUEFollikel Unit Extraction (FUE) is een haartransplantatie proces voor een permanente oplossing voor haarverlies. Het helpt je om weer je zelfvertrouwen te winnen over je uiterlijk, er jonger uit te zien. Het is moeilijk om haarverlies te stoppen, haartransplantatie is een perfecte oplossing voor dit probleem.

Als je van plan bent om een ​​haartransplantatie te ondergaan, heb je waarschijnlijk veel verwarrende en vage websites bezocht.

Wij proberen uit te leggen wat FUE haartransplantatie inhoud vanuit een iets ander gezichtspunt, en hopelijk kunnen we meer duidelijkheid geven over het proces.

Een  correcte term zou zijn “haarwortel transplantatie”.

Er zijn twee methoden  haartransplantaties die worden uitgevoerd in Turkije, één daarvan is de FUE-methode. De term “haarwortel transplantatie” onderscheidt FUE van de andere methode. De andere methode is FUT die werkt door het verplaatsen van grotere stroken (of “grafts”) van het haar van een deel van het lichaam naar het andere.  Met de FUE-methode, wordt elke haarwortel individueel uitgehaald en getransplanteerd naar haarloze delen van het lichaam waardoor FUE een superieur proces is dan de eerdere methoden.

Met FUE is er geen incisie, geen hechtingen, en geen littekens! FUE, anders dan andere methode is geen traumatische operatie, en hierdoor is er geen noodzaak om te wachten voor langere tijd tussen meerdere transplantatie sessies. Deze vermindering van de wachttijd kan het hele proces in een paar dagen vullen, in plaats van meerdere sessies gedurende weken of maanden.

Voor de follikel verwijderingsproces wordt haar op het donorgebied gesneden tot 1 mm. Het gebied van ontharen en haartransplantatie worden dan verdoofd met behulp van plaatselijke verdoving. Dan wordt de micromotor tip gebruikt om het midden van de haarwortel benaderen. De tip zit dan vast in en trekt zich terug uit de wortel van de huid in de natuurlijke hoek van de groeiende haren. Dit zorgt ervoor dat het haar eruit gehaald wordt  in een cilindrische stijl, de follikel en de microscopische weefsel rondom hebben zijn plaats gehouden. De verwijdering wordt voorzichtig gedaan en de folliculaire eenheid komt volledig gescheiden van de basis. Door dat dit automatisch het transplantaat verspilling minimaliseert is het aantal grafts drastisch toegenomen met de tijd. Na dat de folliculaire eenheden (grafts) verzameld zijn op deze manier worden ze vervolgens in kleine gaten die zijn opengesteld op haarloze gebied geplaatst.

Superioriteit van deze methode ten opzichte van andere methoden zijn als volgt:

  • In het gebied waar de grafts worden genomen, wordt alleen de betrokken wortel cel direct verwijderd zonder het nemen van enig ander weefsel.
  • Geen incisie of hechting wordt toegepast op het gebied waar het haar / graft wordt verwijderd. In het gebied waar de wortels zijn verwijderd, er kunnen krasjes (minder dan 1,00 mm in diameter) optreden en deze krassen volledig genezen binnen enkele dagen zonder dat er littekens ontstaan.
  • Door deze techniek kunnen we follikels uit de nek gebruiken. Ook de overdracht (transplantatie) kan worden gedaan om wenkbrauwen, snor en baard op te vullen of te herstellen
  • Afhankelijk van de duur van herstel hoeft u niet te wachten voor een lange tijd tussen sessies. Sessies kunnen eenmaal per dag worden herhaald.
  • Tot 10.000 transplantaties gemiddeld genomen kunnen per sessies geplaatst worden. Er zijn 1-5 haartjes binnen elke grafts. 1 graft zal 2,5-3 haartjes gemiddeld produceren.
  • Het is mogelijk om 55-60 (of meer) wortels per vierkante centimeter te implanteren.
  • Voorts het feit dat geen pijn of detectie optreedt aan het weefsel tijdens en na de operatie, maakt deze methode het meest wenselijke optie voor iedereen.

Bij de FUE methode zal het haar aanvankelijk van het getransplanteerde grafts aan het einde van de eerste maand verloren gaan en dan beginnen ze ongeveer 2-3 maanden na de transplantatie weer te groeien. Het haar dat begint te  groeien, maakt een sterke indruk in de 6 maanden; maar neemt zijn beste vorm binnen een jaar, na de voltooiing van zijn groei termijn. Aangezien het haar wat getransplanteerd wordt en genomen wordt uit het donor gebied zal het niet meer uitvallen. Ook, omdat het haar toebehoort aan de persoon zelf, ze groeien met dezelfde kleur en karakter van het haar in het getransplanteerde gebied.